dimarts, de novembre 14, 2006

Cita a Sarajevo

Llegir és una bona cosa. Llegir en català és, amb la que cau, tot un luxe que no deuria de sorprendre'ns i ni tan sols caldria ressenyar-ho. Llegir a un amic de la infantesa que escriu en català, és un privilegi. Si a més ho fa sobre el nostre poble i la nostra comarca, Almàssera (L'Horta Nord), i fins i tot, reconeixes els personatges, és gairebé una "experiència mística". A tots, però especialment a la gent de l'horta i a tots aquells que estimeu aquesta terra i la bona literatura, vos recomane el primer llibre de Francesc Bayarri "L'avió de migdia" Ed. Bromera 2001. Premi València de Narrativa Alfons el Magnànim 2001.

Hui presenta a les set de la vesprada al Fnac, el seu darrer treball, "Cita a Sarajevo" Ed. El Tàvec, i des d'aquest humil bloc li desitge tota la bona sort que el llibre i sobretot ell es mereixen.

Diumenge vaig acabar de llegir-lo. No és gens fàcil oblidar que allò que estàs llegint, per no dir devorant, és obra d'aquell nano que em va acompanyar durant els primers anys de la meua vida, allà pels anys seixanta, però al poc de començar et submergixes en una història al·lucinant, inversemblant per la proximitat, on a banda dels fets històrics, es parla de la vida de gent com nosaltres, que la sort, o més bé la mala sort, els va fer viure i patir una època fosca, gris i trista a un país on sabíem molt de foscor, de grisor i de tristor.

En fi, un treball d'investigació al·lucinant de tres anys , que es reflectix amb la seriositat que caracteritza a Francesc, en un llibre més que interessant, preàmbul d'un documental que a ben segur serà de l'interès de molta gent.

Enhorabona de nou, amic.
 
Script per a les estadístiques de Google